En hund kan være en vidunderlig tilføjelse til ethvert hjem, men uanset om du er en erfaren kæledyrsforælder eller en første gangs adoptant, er det vigtigt at prioritere din hundekammerats sundhed og lykke. Her er nogle nyttige tip til alle hundeejere.

Fodring

Tørfoder af høj kvalitet giver en velafbalanceret kost til voksne hunde og kan blandes med vand, bouillon eller dåsefoder. Selvom din hund kan nyde hytteost, kogte æg eller frugt og grøntsager, bør disse tilføjelser ikke overstige 10% af hans regelmæssige fødeindtag.

  • Hvalpe fra otte til tolv uger kræver fire måltider hver dag.
  • Hvalpe fra tre til seks måneder gamle skal fodres tre gange om dagen.
  • Hvalpe i alderen seks måneder til et år skal fodres med to måltider hver dag.
  • Når din hund når en alder af en, er et måltid om dagen normalt nok,

Bolig

Dit kæledyr kræver et varmt, roligt sted at sove, der er fri for træk og fra gulvet. En træningskasse eller en af de bedste donut hundesenge med et rent tæppe eller pude indeni. Vask hundens sengetøj regelmæssigt. Hvis din hund vil tilbringe meget tid udenfor, skal du sørge for, at den har masser af skygge og køligt vand i varmt vejr og et varmt, tørt, overdækket husly i koldt vejr.

Scoop på poop

Når du er udenfor, skal du holde din hund i snor, medmindre du er i et sikkert, indhegnet område. Ryd op, når din hund afføring på en nabos græsplæne, fortovet eller ethvert andet offentligt sted.

Lopper og flåter

I de varme årstider er det vigtigt at inspicere din hund for lopper og flåter dagligt. For at finde og fjerne lopper skal du bruge en loppekam og derefter rengøre dit tæppe ved hjælp af en tæpperenser. Der er forskellige nye loppe- og flåtkontrolmuligheder tilgængelige. Diskuter disse og andre muligheder med din dyrlæge.

Vaccinationer

Kæledyr, som mennesker, kræver vaccinationer. Vaccinationer til kæledyr, som dem for mennesker, kan lejlighedsvis kræve en booster for at være effektive. At følge instruktionerne fra en dyrlæge, du stoler på, er den bedste måde at holde din hunds vaccinationsplan til tiden. En række vaccinationer kan være gavnlige for din hund.

Sterilisering og kastrering

Spaying og kastrering af kæledyr hjælper med at reducere overbefolkning af kæledyr. Sterilering af dit kvindelige kæledyr fjerner varmecyklusser, yowling, skrig, uregelmæssig adfærd og blodig vaginal udledning. Kastrering af mandlige kæledyr reducerer upassende adfærd som roaming for en kompis, markering inde i dit hjem og kamp med andre mænd.

Licensering og identifikation

En kæledyrslicens identificerer og beskytter dit kæledyr i tilfælde af, at det går tabt. Selv indendørs kæledyr kan flygte og vandre væk fra deres ejere. Du skal forny din licens hvert år og holde den opdateret, hvis du flytter, eller hvis dit kæledyr gives væk, mistes, stjæles eller dør.

Konklusion

Endelig, hvis du er heldig, kan du få meget hjælp fra en hund. Men hvis du er uheldig, kan din hund blive syg. Så du skal passe på din