Husstøvmider er f**king klamme, det kan vi hurtigt blive enige om. De er usynlige, de skider, og deres lort kan på sigt udvikle støvallergi. Det er mega ulækkert, og det er endnu mere ulækkert, hvor mange der i ens sengebetræk. Støvallergi døjer hele 31% af danskerne med, og det må derfor antages, at det er problematisk for næsten alle danskere. For selvom man ikke lider af støvallergi, kan husstøvmidernes ekstrementer på sigt udvikle sig til netop støvallergi. Derfor må selvrensende sengetøj være et godt alternativ.

Bomuldssengetøj bør skiftet hver anden uge, og det er absolut de færreste, som lever op til dette – og derfor er det yderst vammelt, hvor usundt det kan være at sove med. Så uagtet om du dyrker sport på højt niveau eller slet ikke, er støvallergi aldrig en performancebooster.

Det er faktisk muligt at forebygge væksten af husstøvmider

Der findes en løsning på den ekstreme mængde af husstøvmider, men der findes ikke en “lykke-kur”, og man kan på ingen måde slippe af med dem, for støv er almindeligt, og vil altid vækste. Husstøvmider kan ikke trives i tørre miljøer, hvorfor en lav luftfugtighed, altid vil være en dræber – og det kan faktisk gøre væksten for dem umulig. Men når det så er sagt, så skal det også være muligt at leve i vilkårene, og der vil af naturlige årsager altid være en højere luftfugtighed. Det laves af varme på kroppen, når du går i bad, når du bruger varmt vand i håndvasken osv., det er altså umuligt at undgå 100%. 

Det betyder dog ikke, at du ingenting kan gøre, for det kan du. Det værste sted ift. støv er uden sammenligning soveværelset. Det er fordi vi sover der, og der naturligt dannes varme og derved fugt. Men at fjerne overflader, som støv kan lægge sig på er en god start. Når det så er gjort, så fjern ting under sengen, og hold dit soveværelse ‘clean’ af udseende. Du kan også skifte dit sengetøj til noget selvrensende, fugtabsorberende og temperaturregulerende sengetøj, som kan bidrage til at gøre forudsætningerne dårligere. Derfor er bambus-, silke- og uldsengetøj nok et godt alternativ, til at bibeholde et tørt og “”kedeligt”” sengemiljø – i hvert fald for husstøvmiderne. 

Så gør en forskel i dag, og prioriter dit helbred fremfor at alting skal se godt ud. For det kan det faktisk også uden alt det der hullumhej.