Når temperaturen her i november falder, så er det tid til at sætte vinterdæk på bilen.

Vinterdæk er for nogle noget der kun skal på bilen når der falder sne. Det er dog kun den halve sandhed. Vinterdæk er specielt designet til at køre langt bedre i sne og på is end sommerdæk, det er helt korrekt. De er dog også udstyret med en helt anden gummiblanding, der gør at de forbliver fleksible om vinteren. Sommerdæk derimod har en blanding der gør at de bliver for hårde, da den er indstillet til varmere vejr. Kører du så på sommerdæk om vinteren vil du miste vejgreb og få en meget længere bremselængde. 

Derfor er der ingen vej udenom at skulle have de flotte alufælge af bilen og sat de sorte stålfælge med vinterdæk på bilen. Hvilket ikke kun byder på bøvlet med at skifte, men også udgiften til ekstra fælge med mindre du allerede har dem. Det er specielt noget der ikke falder i så god jord hos kvinder, der hellere bruger pengene på sko, tøj, tasker, frække trusser og café besøg. 

Spar fælge og bøvl væk med dæk til hele året!

Deres finde til dem der gerne vil slippe for bøvl og udgifter til ekstra fælge et dæk. Det er et dæk der er lavet til at sidde på bilen hele året rundt. Det er ikke den mest sikre løsning, men den er acceptabel. Det er nemlig tale om helårsdækket. Det er en blanding af vinterdæk og sommerdæk, som du kan lade sidde på bilen hele året rundt og nøjes med et sæt fælge. 

Disse dæk er lavet med næsten samme mønster som et vinterdæk, og har en gummiblanding der ligger et sted midt imellem sommer og vinter. Dermed kan de blive på bilen både sommer og vinter. 

Man skal her huske og sige at de ikke er helt så effektive om vinteren som vinterdæk. Om sommeren slider de noget hurtigere end sommerdæk og kan ved en ekstra varm sommer blive lidt for bløde.