Kan man blive for gammel til at gå i alkoholbehandling?

Der er ingen aldersgrænse, når det gælder om at få hjælp til alkoholproblemer. Det gælder uanset om det er et overforbrug af alkohol eller et alkoholmisbrug der har udviklet sig til alkoholafhængighed det man også i dagligtale kalder alkoholisme, så er der ingen øver grænse for alder.

Faktisk er der mange seniorer, der søger alkoholbehandling og finder succes. Der er dog nogle ting, man skal overveje, når man er over 60 år og overvejer at få hjælp.

Dette blogindlæg vil undersøge disse overvejelser og give råd om, hvordan du kan træffe den bedste beslutning for dig selv eller en af dine kære.

En af de vigtigste ting, du skal overveje, når du beslutter, om du skal søge alkoholbehandling eller ej, er dit helbred. Hvis du generelt er ved godt helbred, vil du sandsynligvis kunne deltage i de fleste typer behandlingsprogrammer. Men hvis du har en alvorlig kroniske helbredstilstande, er det vigtigt at tale med en læge, før du påbegynder en hvilken som helst form for behandlingsprogram. De vil være i stand til at vurdere din individuelle situation og komme med anbefalinger i overensstemmelse hermed. De fleste professionelle behandlingssteder har en ansvarlig læge tilknyttet.

En anden ting at huske på er, at alkoholmisbrug ofte kan medføre andre problemer måde fysisk og psykisk. Hvis du kæmper med depression, angst eller en anden psykisk tilstand, er det vigtigt at vælge en behandling som også holder fokus på disse udfordringer. Alkoholproblemer er som regel årsager til din andre udfordringer og ikke omvendt hvad mange fejlagtigt tror. Først at modtage behandling for dit alkoholproblem vil give dig den bedste chance for på langsigt også at komme af med de andre problemer.

 

Du er ikke alene.

Hvis du er over 60 år og kæmper med alkoholafhængighed, skal du vide, at du ikke er alene. Der er flere gode ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dig med at få den behandling, du har brug for. Tal med den professionel alkoholrådgiver for at komme i gang med at komme på vej til bedring.

Alkoholmisbrug og alkoholisme er et alvorligt problem, uanset din alder. Hvis du tror, at du måske har et problem, skal du ikke tøve med at søge hjælp. Husk, at det aldrig er for sent at foretage en ændring i dit liv.  Med den rette behandling kan du opnå varig ædruelighed og nyde et sundt og lykkeligt liv. Tak fordi du læste med.