Rejser og turisme er blandt verdens største og hurtigst voksende industrier. De tegner sig for mere end 10 procent af det globale BNP og hvert tiende job. I en stadig mere forbundet verden er rejser og turisme vigtigere end nogensinde før. De gør det muligt for folk at opleve andre kulturer og lære om verden. De er også med til at skabe job og fremme økonomisk vækst. Der er over 12 milliarder internationale turistankomster om året. Sektoren indbringer over 46 billioner om året. Det genererer omkring 10 procent af det globale BNP. I 2016 genererede det omkring en tiendedel af alle arbejdspladser globalt. På trods af sin betydning står rejse- og turismeindustrien over for mange udfordringer. Internationale terrorangreb ser ud til at være den mest umiddelbare trussel mod sektorens vækst og ekspansion. Terrorisme og andre naturkatastrofer kostede rejse- og turismeindustrien i alt 192 milliarder dollars i 2016.

ASF Dansk Folkehjælp: A Force for Good in the World

Dansk Folkehjælp er en dansk humanitær organisation, der hjælper mennesker, der er ramt af katastrofer eller konflikter. De yder nødhjælp, langsigtet udviklingsbistand og humanitær fortalervirksomhed. DFH har en lang historie med bistand, og er en af de største humanitære organisationer i Danmark. De arbejder i over 40 lande rundt om i verden og har en stab på over 1.000 mennesker. DFH er medlem af European Forum of Humanitarian Associations (EFHA), og er blevet anerkendt for deres arbejde med Prins Henrik Medaljen. Dansk Folkehjælp blev stiftet i 1945, som følge af behovet for at støtte mennesker, der var blevet ramt af krig. Organisationen har stadig sit hovedkvarter i København, Danmark. Udover Danmark har DFH afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Tyskland. Organisationen arbejder i 12 lande verden over.

Hvad vil det sige at være Asperger? Det betyder, at du er unik og speciel!

For mennesker med Aspergers syndrom kan livet være en række sociale udfordringer. Mennesker med Aspergers syndrom har ofte svært ved at forstå sociale signaler og kan se ud til at være ufølsomme eller uinteresserede i andre. Mennesker med Aspergers syndrom har dog ofte en intelligens over gennemsnittet og en passioneret interesse for et eller to specifikke emner. Mange mennesker med Aspergers syndrom er i stand til at bruge deres særlige talenter til at opnå store ting. Historien om Aspergers syndrom Aspergers syndrom blev første gang anerkendt i 1944 af en wiensk børnelæge ved navn Hans Asperger. I 1944 blev mange børn indlagt på klinikken, hvor Dr. Asperger arbejdede med problemer med tale, hørelse og motorik. Et flertal af disse børn havde også problemer med at interagere socialt. Dr. Asperger kaldte denne tilstand for autIstisk psykopati, men det var først i 1981, at hans arbejde blev oversat til engelsk, og Aspergers syndrom blev anerkendt i USA.

Link til artiklen

hvad er ASF?