Kiropraktorerne er den faggruppe som i kraft af deres uddannelse sideløbende med medicinstuderende i Odense samt den kliniske erfaring inden for bevægeapparatet er bedst klædt på til at hjælpe dig med, samt vurdere årsagen til dine smerter ifb med sport.

Flere kiropraktorer har samarbejde med flere professionelle atleter, foreninger samt almindelige motionister.

 

Behandling af sportsskader

Hvorvidt en skade karakteriseres som en sportsskade handler nok mest om den udløsende faktor for skaden.

De fleste sportsrelaterede problematikker kan imidlertid sammenlignes med tilsvarende tilstande, som opstår f.eks.  i haven, ved fysisk aktivitet eller på arbejdet.

Behandlingen vil derfor mange gange minde om den som man oplever ved andre typer problemer – dog vil man tit skelne til andre faktorer såsom fysiske formåen, tidligere skader, risikoen ved tilbagevendelse til sport mm, når man tilpasser behandlingen samt genoptræningen til den enkelte sportsudøver.

Et vigtigt og oftest overset element er psykologien i forbindelse med træning/sport, som tit er et stort element hos sportsfolk og ikke mindst hos eliteudøveren. En forståelse for dette er vigtigt når man arbejder med sportsfolk på alle niveauer, og kan ofte være en af forskellene i succes med behandlingen

Mange kiropraktorer arbejder ligesom fysioterapeuter med genoptræning/træning som en del af vejen tilbage til sporten.

 

 

Alle kan få sportsskader

Alle kan opleve sportsskader lige fra eliteudøveren, motionisten til børne- og ungdom spilleren. De skal dog oftest håndteres forskelligt, da risiko for ny skade vs indsats i genoptræning kan være vidt forskellig.

 

Ultralydsskanning sportsskader

Ultralydsscanning for sportsskader er yderst gavnligt i udredningen af årsagen til atletens smerter. Ultralydsscanning kan derfor være nyttet i forhold afklaring af årsag, lægge behandlingsplan samt prognose for tilbagevendelse til sport og aktivitet.

 

Hvilken sportsskader ses hos kiropraktor?

De hyppigste overbelastningsskader som ses hos kiropraktorer er smerter og gener relateret til skulder, knæ, albue og ankler. Men også problemer til hoften og ryggen er hyppige udfordringer hos sportsudøvere, da de mere end andre presser grænserne for hvad kroppen vil være med til i perioder.

 

Book tid til Kiropraktor allerede i dag og kom første skridt på vejen til at vende tilbage til din sport.